Fakta om pekannødder:
Pekannødder bliver ofte kaldt storebror til valnødder. Pekannødder er sødere, og mindre bitre end valnødder. Pekantræer kan bliver op til 60 meter høje og bliver næsten 1000år gamle.
Pekannødder bliver dyrket i Mexico og USA, og den årlige høst er ca 300.000 tons pekannødder.
De bliver høstet fra September til november.
Vores økologiske pekannødder pakkes i 275G bionedbrydelig æske og 1kg genluk poser.
Næringsindhold pr. 100G
Energi..2891 kj/691 kcal
Fedt…………………72g
heraf mættede
fedtsyrer……………6,2g
Kulhydrat……………..4,4g
-heraf sukkerarter….4,0g
Kostfibre……………9,6g
Protein………………9,2g
INGREDIENSER:
Pekan*.
* = Økologiske fødevarer
OPBEVARING
Tørt og køligt (evt. køleskabet)
Mindst holdbar til: Juli – 2021
Oprindelsesland: USA/Mexico
Kan indeholde spor af andre nødder.
Info, tips og tricks om pekannødder:
Ankomst til Nødderisteriet:
Når vi modtager pekannødder, starter vi med at tjekke at emballage er intakt og at holdbarheden er som den skal være. Derefter pakker vi pekannødderne i 275 grams æsker og 1kg poser.
Hos Nødderisteriet er alle vores pekannødder økologiske.
Alle nødder bliver tjekket og pakket på Nødderisteriet – Feldsingvej 3 Borris, 6900 Skjern.
Emballage:
Vores rå pekannødder bliver pakket i fine 275 gram bionedbrydelige æsker og 1kg poser.
Alle vores nøddeæsker er i bionedbrydelig emballage og i et enkelt og lækkert design, så de passer perfekt som værtindegave eller i en gavekurv.
Pekannødder (rå) – 3 af de goe!
Pekan pie
Ingredienser
Mørdej
250g hvedemel
100g smør
1 æg
lidt salt
Fyld
3 æg
2,5 dl. Majs eller ahorn sirup
2 dl. Sukker
80g smeltet smør
1tsk. Vanille
200g pekan nødder i halve.
Sådan gør du
Til dejen sigtes melet med salt. Smørret hakkes og smuldres heri.
Dejen samles med letpisket æg – til konsistensen er som marcipan.
Tilsæt nogle dråber koldt vand hvis ægget ikke er nok.
Rul dejen i plastfolie og lad den hvile mindst en time i køleskabet.
Til fyldet piskes æggene let. Sirup piskes i, derefter sukker, smeltet smør og vanille. Vend til sidst nødderne i.
Dejen rulles ud og ligges i en tærteform, og nøddeblandingen fordeles heri.
Dæk tærten med folie og bage den i ca. 25 minutter ved 200 grader i alm. ovn.
Derefter fjernes folien, og tærten bages yderligere i 20-25 minutter til overfladen er gylden og karamelliseret.
Tærten serveres afkølet.
Sukkerglaserede pekannødder.
ingredienser til 12 personer.
2 1/2 dl. Sukker
3/4 tsk. Salt
1/2 tsk. Stødt kanel
1 æggehvide
1 spsk. vand
500g pekannødder
Sådan gør du
– Tænd ovnen på 120 grader varmluft
– læg bagepapir på to bageplader
– Bland sukker, salt og stødt kanel, og sæt det til side.
– Pisk æggehvide og vand, til det er skummende.
– Vend nødderne i æggehviden, så æggehviden bliver jævnt fordelt på alle pekannødderne.
– Vend dem herefter over i kanelsukkeret, så kanelsukkeret bliver ligeligt fordelt.
– Fordel nu pekannødderne på bagepladerne, så de ligger lidt spredt fra hinanden.
– Sæt bagepladerne i ovnen i ca en time. Vend rundt i nødderne ca hvert kvarter.
– Tag bagepladerne ud af ovnen og lad pekannødderne køle af inden du begynder at spise:-)
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.