FYLD:
– 2 dl fløde
– 2 dl lys sirup
– 2 dl sukker
– 1 ml salt
– 2 dl blandede nødder
– 2 dl smuttede mandler
– 1 stk vaniljestang
KAGEBUND:
– 3 dl mel
– 150G smør
– 2 spsk. koldt vand.
FORBEREDELSER:
– Forvarm ovnen til 225 grader
– Bland alle ingredienserne til bunden
– Rul dejen ud til en tynd bund, læg den i en springform eller et tærtefad
– Lav små huller i dejen med en gaffel, og bag bunden i ca. 10 min, indtil den er gyldenbrun.
– stil den på køl
FYLD:
– Bring fløde, sirup, sukker og salt i kog i en tykbundet kasserolle
– Lad karamelblandingen simre i 20-25 min
– Hak nødderne groft, og skrab kornene ud af vaniljestangen
– Vend nødder og vaniljekorn i karamelblandingen.
– Fordel det varme fyld på tærtebunden, og lad tærten stå til afkøling i køleskabet, indtil karamellen har sat sig og kan skæres med en kniv.