Viser alle 2 resultater

Pekan nødder – økologisk


Fakta om pekannødder

Pekantræer kan bliver op til 60 meter høje og bliver næsten 1000år gamle.
Pekannødder bliver dyrket i Mexico og USA, og den årlige høst er ca 300.000 tons pekannødder.
De bliver høstet fra September til november.

Vores økologiske pekannødder pakkes i 275G bionedbrydelig æske og 1kg genluk poser.

Ankomst til Nødderisteriet:

Når vi modtager pekannødder, starter vi med at tjekke at emballage er intakt og at holdbarheden er som den skal være. Derefter pakker vi pekannødderne i 275 grams æsker og 1kg poser.
Hos Nødderisteriet er alle vores pekannødder økologiske.
Alle nødder bliver tjekket og pakket på Nødderisteriet – Feldsingvej 3 Borris, 6900 Skjern.

Emballage

Vores rå pekannødder bliver pakket i fine 275 gram bionedbrydelige æsker og 1kg poser.
Alle vores nøddeæsker er i bionedbrydelig emballage og i et enkelt og lækkert design, så de passer perfekt som værtindegave eller i en gavekurv.

 

Pekannødder (rå) – 3 af de goe!

Pekan pie

Ingredienser
Mørdej
250g hvedemel
100g smør
1 æg
lidt salt

Fyld
3 æg
2,5 dl. Majs eller ahorn sirup
2 dl. Sukker
80g smeltet smør
1tsk. Vanille
200g pekan nødder i halve.

Sådan gør du
Til dejen sigtes melet med salt. Smørret hakkes og smuldres heri.
Dejen samles med letpisket æg – til konsistensen er som marcipan.
Tilsæt nogle dråber koldt vand hvis ægget ikke er nok.
Rul dejen i plastfolie og lad den hvile mindst en time i køleskabet.

Til fyldet piskes æggene let. Sirup piskes i, derefter sukker, smeltet smør og vanille. Vend til sidst nødderne i.
Dejen rulles ud og ligges i en tærteform, og nøddeblandingen fordeles heri.
Dæk tærten med folie og bage den i ca. 25 minutter ved 200 grader i alm. ovn.
Derefter fjernes folien, og tærten bages yderligere i 20-25 minutter til overfladen er gylden og karamelliseret.

Tærten serveres afkølet.

Sukkerglaserede pekannødder.

ingredienser til 12 personer.
2 1/2 dl. Sukker
3/4 tsk. Salt
1/2 tsk. Stødt kanel
1 æggehvide
1 spsk. vand
500g pekannødder

Sådan gør du
– Tænd ovnen på 120 grader varmluft
– læg bagepapir på to bageplader
– Bland sukker, salt og stødt kanel, og sæt det til side.
– Pisk æggehvide og vand, til det er skummende.
– Vend nødderne i æggehviden, så æggehviden bliver jævnt fordelt på alle pekannødderne.
– Vend dem herefter over i kanelsukkeret, så kanelsukkeret bliver ligeligt fordelt.
– Fordel nu pekannødderne på bagepladerne, så de ligger lidt spredt fra hinanden.
– Sæt bagepladerne i ovnen i ca en time. Vend rundt i nødderne ca hvert kvarter.
– Tag bagepladerne ud af ovnen og lad pekannødderne køle af inden du begynder at spise:-)