Mandler – økologisk

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.


Fakta om mandler:

Et mandeltræ kan bliver helt op til 10 meter højt, og giver ca.10kg mandler pr. træ.
I foråret blomstre træet med flotte hvide og rosa blomster.
Når de ikke blomstre mere bliver der dannet små grønne frugter.
Inde i disse frugter, finder man mandlen.
De Økologiske spanske mandler vi sælger hos Nødderisteriet, er alle af Valencia sorten.

Bliver pakket i 330g bionedbrydelige æsker og 1kg genluk poser.

Info, tips og tricks om mandler:

Mandler er fulde af sunde fedtsyrer, e-vitamin, kobber og magnesium og proteiner og burde være en fast del af vores kost året rundt.
Selvom 39% af mandler er fedt, så er det sundt fedt.

Ankomst til Nødderisteriet:

Når vi modtager mandlerne, starter vi med at tjekke at emballage er intakt og at holdbarheden er som den skal være. Derefter bliver nogle af de rå nødder pakket i 330 grams æsker og 1kg poser, og resten bliver løbende (ca. hver 14 dag) ristede i små portioner på vores eget risteri i Vestjylland. Grunden til at vi rister i så små portioner er for at sikre, at kunden altid får friskristede nødder når de køber nødder direkte hos nødderisteriet.
Hos Nødderisteriet er alle vores mandler økologiske og vi får alle vores økologiske mandler fra Spanien.
Alle nødder bliver tjekket, ristet og pakket på Nødderisteriet – Feldsingvej 3 Borris, 6900 Skjern.

Emballage:

Vores rå mandler bliver pakket i fine 330 gram bionedbrydelige æsker og 1kg poser.
Mandlerne i ristede udgave bliver pakket i små fine 85 grams æsker, 330 gram og 1kg genluk poser.
Alle vores nødde æsker er i bionedbrydelig emballage og i et enkelt og lækkert design, så de passer perfekt som værtindegave eller i en gave kurv.

 

Mandler (rå) – 3 af de goe!

Pesto med basiilikum og mandler.

Ingredienser:
2 store håndfulde frisk basilikum, kun bladene.
100 g mandler
2 fed hvidløg
1,5-2 dl god olivenolie
75 g parmesanost.
Salt

Sådan gør du:
– Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller mini hakker.
– Blend til pestoen har den rette konsistens. Tilsæt mere olie, hvis den skal være tyndere i konsistensen.
– Kommes i et glas og opbevares på køl.

Mandel muffins:

Ingredienser:
2 æg
125 g sukker
100 g smør
175 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g mandler, smuttede
1 dl. mælk

Sådan gør du:
Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt det afkølede smeltede smør.
Bland mel, bagepulver og hakkede mandler og tilsæt det sammen med mælken.
Fordel dejen i 15 forme, pynt evt. med en mandel og bag kagerne
ved 200 grader i ca. 15 min.

Mandelbrød:

Ingredienser:
2 1/2 dl vand
1/4 pakke gær
1 dl mandler
2 dl durumhvedemel
1/2 tsk salt
3 dl hvedemel
1/4 dl mælk, fx minimælk

Sådan gør du:
– 
Hæld 1 dl kogende vand og 1 1/2 dl koldt vand i en skål.
vandet må kun være lunkent, når gæren kommes i.
– Rør gæren ud i vandet.
– Hak mandlerne groft og tilsæt dem.
– tilsæt durumhvedemel og salt.
– Tilsæt hvedemel lidt efter lidt.
– Rør dejen til den ikke klistrer, rør evt. med røremaskine med dejkroge.
– lad den hæve i ca 1 time.
– Tag dejen ud på bordet og ælt den igennem, tilsæt evt. lidt mel.
– Form brødet og læg det på bagepapir på en bageplade, og skær nogle snit i brødet.
– Tænd ovnen på 200 grader.
– Lad brødet efterhæve ca. 1/2 time.
– Pensl brødet med mælk.
– Sæt brødet midt i ovnen og bag det i ca. 20 minutter. Tjek herefter om det er færdigt.
Det skal være lysebrunt og lyde hult, når man banker på det.