Hasselnødder – økologisk

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.


Fakta om Hasselnødder:

Hassel er en stor busk der kan bliver over 12 meter høj.
Hassel har været i Danmark i over 10.000år
Hassel springer ud i maj og taber bladene i oktober.
Vidste du at man kan save en hasselbusk helt ned men alligevel vil den vokse op igen.
En stamme kan blive op til 25cm tyk.
Nødden har en hård brun skal når den er moden og en lysebrun navle der hvor den har siddet fast på træet.
Nødden sidder inde i et hylster af lysegrønne blade.
De umodne nødder er lysegrønne og sure.
Hasselnødderne bliver modne i slutningen af september.
Den enkelte stamme af hasselbusken kan blive op til 80år.
Men selve busken kan blive ved at sætte nye skud nede fra roden.
Derfor kan en nøddebusk blive flere hundrede år gammel.

Info, tips og tricks om Hasselnødder:

Cashewnødder er rige på mineraler, koldhydrater, protein og har ydermere et højt magnesium indhold.

Hasselnødder er gode både som snack i rå eller ristede udgave. De er også gode som ingrediens i forskellige madretter eller salater.

Hasselnødder er et sundt alternativ til slik og chips. De er ikke bare sunde de er også lækre.

Ankomst til Nødderisteriet

Når vi modtager Hasselnødderne, starter vi med at tjekke at emballage er intakt og at holdbarheden er som den skal være. Derefter bliver nogle af de rå nødder pakket i 330 grams æsker og 1kg poser, og resten bliver løbende (ca. hver 14 dag) ristede i små portioner på vores eget risteri i Vestjylland. Grunden til at vi rister i så små portioner er for at sikre, at kunden altid får frisk ristede nødder når de køber nødder direkte hos nødderisteriet.
Hos Nødderisteriet er alle vores hasselnødder økologiske, og vi får alle vores økologiske Hasselnødder fra Tyrkiet.
Alle nødder bliver tjekket, ristet og pakket på Nødderisteriet – Feldsingvej 3 Borris, 6900 Skjern.

Emballage:

Vores rå Hasselnødder bliver pakket i fine 330 gram bionedbrydelige æsker og 1kg poser.
Hasselnødderne i ristede udgave bliver også pakket i 330 gram æsker og 1kg genluk poser.
Alle vores nødde æsker er i bionedbrydelig emballage og i et enkelt og lækkert design, så de passer perfekt som værtindegave eller i en gavekurv.

Hasselnødder (rå) – 3 af de goe!

Emmerbrød med hasselnødder:
1.dag . fordej:
3 dl. håndlun vand 3
350G emmermel
1g gær

2.dag brøddej
4.5 dl. håndlun vand.
3 tsk. salt
1 spsk. olie
500g emmermel
50g hasselnødder

Fordej:
Vand og mel blandes til en blød dej.
Gæren blandes og æltes godt ind i dejen.
Henstår tildækket med et fugtigt klæde natten
over på et lunt sted.

Brøddej:
Hasselnødder, vand, salt, olie og halvdelen af melet blandet
i et fad. fordejen iblandes.
Resten af melet tilsættes lidt ad gangen og æltes godt.
Dejen sættes til hævning i fadet ca. 1 time et lunt sted.
Dejen deles i 2 og formes til brød.
Efterhæver ca. 1 time under et fugtigt klæde.
Bages ved 200 grader i ca. 50 min.

Bagt æblekage med hasselnødder:
Ingredienser:
175g smør
200g sukker
150g brun farin
100g hasselnødder
175g hvedemel
1 tsk. kanel, stødt
1/4 tsk kardemomme, stødt
1/4 tsk ingefær, stødt
1/4 tsk. vanillesukker
4 tsk. bagepulver
4 æg
800g æbler

Opskrift:
Smør, sukker og farin, røres grundigt igennem.
Rør finthakkede hasselnødder i.
Sigt mel, krydderier og bagepulver sammen.
Kom æggene i blandingenet ad gangen og skiftevis med melblandingen.
Æblerne skrælles og skæres i tern, vendes i blandingen og hæld dejen i et smurt
ovnfast fad. sukker og rasp drysses over.

Bag ved 190 grader alm. ovn i ca. 50 minutter

Brownie med hasselnødder:
Ingredienser:
150g smør
500g rørsukker eller alm. sukker
4 æg
100g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
4 spsk. kakaopulver
200g hasselnødder
200g mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Smelt smørret ved lav varme og sæt til afkøling.
Pisk æg og rørsukker til det er lysegult og let skummende.
bland mel, kakao og bagepulver godt sammen og tilsæt til æggemassen.
Hak chokolade og nødder groft og tilsæt det æggemassen og de tørre ingredienser. (mel, kakao og bagepulver)
Tilsæt det afkølede smør til blandingen Rør det hele godt sammen.
Beklæd en bageform på ca. 32x22cm med bagepapir og hæld massen i.

Bages ved 175 grader i ca. 35 minutter.